Chat with us, powered by LiveChat

Advocaat milieu, recycling en afvalverwerking.

Recyclingbedrijven hebben de afgelopen jaren in hoog tempo te maken met verschillende ontwikkelingen op het gebied van het afvalstoffenrecht. Zo is de Kaderrichtlijn Afvalstoffen geïmplementeerd, het Activiteitenbesluit uitgebreid en is er veel te doen over de vraag of een stof aangemerkt kan worden als grond- of afvalstof.

Heeft u een dagvaarding ontvangen of is er een onderzoek gestart? Betrek dan direct onze advocaat milieu, recycling en afvalverwerking en voorkom dat uw recyclingbedrijf vastloopt in een strafrechtelijk onderzoek.

Het belang van een advocaat milieu, recycling en afvalverwerking

Als specialist in Rotterdam hebben we bij Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten dagelijks te maken met juridische issues rond milieu, recycling en afvalverwerking. Zaken die onze advocaat milieu voor u kan regelen zijn bijvoorbeeld: adviseren, procederen en corresponderen.

Belangrijke regelgeving voor recyclingbedrijven:

  • Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA):
    Het volgen van de voorschriften bij vervoer van afval over de grens: Realiseer u goed dat u zich altijd moet houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval. Als u de EVOA-regels overtreedt, loopt u het risico te moeten verschijnen voor de meervoudige kamer waarin recht wordt gesproken door ten minste drie rechters over zware en ingewikkelde zaken.

Let op! De EVOA is ook van toepassing als u afvalstoffen naar andere delen van de wereld wilt overbrengen óf juist vanuit andere delen van de wereld naar de EU wilt halen of doorvoeren.

  • Het naleven van regels uit het Besluit inzamelen afvalstoffen (Bia):
    In het Bia staan de regels voor de vergunningverlening, bijvoorbeeld de inzamelvergunningen voor afgewerkte olie. Zorg dat u tijdig uw vergunningen op orde heeft!
  • Vermelding op de landelijke VIHB-lijst:
    Voor ondernemingen die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen is vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht.

Direct contact

Overtredingen in deze branche kunnen leiden tot forse boetes! Heeft u specifieke vragen over het afvalstoffenrecht en zoekt u een deskundig advocaat? Neem dan contact op met onze advocaat milieu, recycling en afvalverwerking, we vertellen u graag hoe we u kunnen helpen.

Deel deze pagina:
Alle advocaten


STEL UW VRAAG

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt