Chat with us, powered by LiveChat

Advocaat vastgoed en bouw

Valt er een kraan of een bouwhek om? Stort een steiger in? Een medewerker grijpt in een machine en is een vinger kwijt. Binnen uw onderneming wordt gewerkt met machines, kraanwagens, bouwhekken, hijskranen en andere apparaten en de kans op bedrijfsongevallen is daarmee groot. Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Het zijn voorbeelden van bedrijfsongevallen die regelmatig voorkomen binnen vastgoed en bouwbedrijven, hoe goed uw preventiebeleid ook is. Een bedrijfsongeval en strafrechtelijke aansprakelijkheid gaan dus vaak samen.

Heeft u een dagvaarding ontvangen of is er een onderzoek gestart? Betrek dan direct onze advocaat vastgoed en bouw en voorkom dat u of uw onderneming vastloopt in een strafrechtelijk onderzoek.

Het belang van een advocaat vastgoed en bouw

Het is belangrijk uw advocaat vastgoed en bouw in een vroeg stadium in te schakelen zodat u tijdens het onderzoek naar het bedrijfsongeval de regie in handen houdt en strafrechtelijke aansprakelijkheid kunt beperken. Er zijn helaas veel voorbeelden van bedrijven die door te late of slechte rechtsbijstand torenhoge boetes moeten betalen.

Onze advocaat vastgoed en bouw Robert-Jan van Eenennaam weet als geen ander de weg binnen het sanctierecht en het strafrecht. ‘Als werkgever ben je vaak aansprakelijk voor dit soort ongevallen en calamiteiten op de werkvloer, ongeacht het handelen van de werknemer zelf.’

Onderzoek naar overtredingen of ongevallen

Een bedrijfsongeval kan in juridische termen worden gekwalificeerd als dood door schuld of een overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. Onderzoeken naar deze overtredingen of ongevallen worden gedaan door de:

  • Inspectie SZW (Arbeidsinspectie)
  • Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) of
  • Politie

Arbeidsomstandighedenwet: belangrijk binnen vastgoed en bouw

Als vastgoed- en bouwondernemer bent u volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers: Als er dus een hek omvalt waardoor iemand komt te overlijden of als er een kraan omvalt waardoor uw werknemer zwaargewond raakt, dan zal in de regel strafrechtelijk onderzoek volgen.

Voorkom overtredingen

Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten is gespecialiseerd in bijstand aan vastgoed- en bouwondernemers die met toezicht en handhaving van deze regelgeving te maken krijgen. Zeker als dit leidt tot strafrechtelijk onderzoek en strafrechtelijke vervolging of een bestuursrechtelijke boete (bestuursstrafrecht).

Direct contact
Heeft u specifieke vragen over het vastgoed en de bouw en zoekt u een deskundig advocaat? Neem contact op met Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten, we vertellen u graag hoe we u kunnen helpen.

Stel uw vraag aan advocaat vastgoed en bouw Robert-Jan van Eenennaam.

Deel deze pagina:
Alle advocaten


STEL UW VRAAG

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt