Chat with us, powered by LiveChat

Advocaat voedselveiligheid

Bent u ondernemer en heeft u een boete van de Nederlandse Vereniging Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) gekregen? Of bent u voedselproducent en wordt u verdacht van voedselfraude? Schakel dan direct onze advocaat voedselveiligheid in.

Robert – Jan van Eenennaam, advocaat voedselveiligheid:
“Het is momenteel een hot topic, NWVA onderzoekt veel voedselproducenten op het correct naleven van wet- en regelgeving. Sinds dit jaar wordt je streng aangepakt door de NWVA als de regels niet goed worden nageleefd: ondernemers worden direct geconfronteerd met forse sancties en maatregelen”.

Het belang van een advocaatvoedselveiligheid

Regelmatig worden consumenten geconfronteerd met voedselfraude, denk aan de paardenvleesaffaire, de etikettenfraude met babymelkpoeder, het rommelen met lamsvlees en het vissen in dioxine gebieden (wat niet mag!).

De Consumentenbond maakt zich hard voor een strenge aanpak van voedselfraude door:

  • strenge maatregelen door de NVWA in gevallen van voedselfraude en
  • supermarkten en fabrikanten verplicht te laten controleren op de echtheid van hun producten.

De Consumentenbond laat zelf ook regelmatig onafhankelijk onderzoek uitvoeren op voedselfraude. Het belang van voedselveiligheid wordt hiermee steeds belangrijker in Nederland: zowel vanuit de overheid (NVWA) als de Consumentenbond.

Betrek tijdig uw advocaat voedselveiligheid

Dit betekent dat niet alleen kwaadwillende, maar ook goedwillende ondernemers verdacht (gaan) worden van voedselfraude, althans van het niet correct naleven van de regels. Zij kunnen dan al snel rekenen op een NVWA boete. De overheid wil immers een signaal afgeven dat de regels er zijn om nageleefd te worden. Dat kan betekenen dat ook bij geringe overtredingen tóch boetes volgen. Belangrijk! Betrek tijdig uw advocaat voedselveiligheid in deze vervelende situaties.

Heeft u te maken met NVWA boetes of is er een onderzoek gestart? Neem dan direct contact op met Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten, we vertellen u graag hoe we u kunnen helpen. Stel direct uw vraag aan advocaat voedselveiligheid Robert-Jan van Eenennaam.

Deel deze pagina:
Alle advocaten


STEL UW VRAAG

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt