Chat with us, powered by LiveChat

VOG aanvragen voor chauffeur of koerier

U wilt een baan als chauffeur of koerier maar uw VOG aanvraag is geweigerd? Of heeft u een bericht ontvangen waarbij u een ‘zienswijze’ mag indienen? Bel dan met Sennef de Koning van Eenennaam advocaten voor een voordelig advies.

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie beslist of u wel of geen VOG krijgt. Zijn er geen strafbare feiten op uw naam geregistreerd, dan ontvangt u vaak binnen 4 weken uw Verklaring omtrent het gedrag. Wilt u als chauffeur of koerier aan de slag, maar heeft u wel een registratie van een strafbaar feit, dan beoordeelt de dienst Justis of deze feiten belangrijk zijn voor het geven van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Er wordt altijd gekeken naar de reden waarvoor je een VOG aanvraagt. Als voorbeeld: een taxichauffeur die meerdere keren is veroordeeld voor rijden onder invloed, zal de verklaring omtrent gedrag waarschijnlijk niet krijgen.

Afgewezen VOG aanvraag – wat moet u doen?

Als er niet direct een VOG wordt gegeven, krijgt u een brief waarin staat dat er een ‘voornemen tot afwijzing’ is. Vanaf dit moment is het verstandig om hulp in te schakelen van een advocaat. Onze specialisten weten snel of er in uw situatie kans van slagen is. Wanneer wij uw situatie kansrijk vinden, zullen wij uit uw naam schriftelijk uw visie geven. Wanneer er dan een definitieve beslissing komt, kunnen wij u dan ook beter helpen bij vervolgstappen.

U wilt koerier of chauffeur worden en ziet nu uw plannen in duigen vallen?

Wij helpen wekelijks personen aan wie een ‘voornemen tot afwijzing’ is gegeven. Het scheelt als u hulp krijgt van een advocaat die weet welke wegen er bewandeld moeten worden. Heeft u zelf een (schriftelijk) antwoord gegeven op het voornemen tot afwijzing en is daarna alsnog uw VOG geweigerd? Bel gerust voor een eerste advies.

Voordeeltarief

Als u een scan of foto van het voornemen tot afwijzing VOG of van de weigering per e-mail stuurt aan r.j.vaneenennaam@ske-advocaten.nl, samen met uw eigen verhaal waarom u wél een VOG zou moeten krijgen, dan beoordelen wij of uw kansen. De eerste beoordeling is geheel gratis en u krijgt na ontvangst van uw e-mail zo snel mogelijk te horen wat we voor u kunnen doen en wat de verwachte kosten zullen zijn.

Deel deze pagina:
Alle advocaten


STEL UW VRAAG

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt