Coronabewijs boete? Verzetschriftgenerator!

corona FAQ

Na 8 augustus 2021 gelden nieuwe reisregels voor Nederlandse toeristen die uit Europese landen komen. Bij terugkomst moet u middels een ‘coronabewijs’ kunnen aantonen volledig gevaccineerd, onlangs hersteld van corona of recent negatief getest te zijn. Als u dat bewijs niet kunt leveren, krijgt u een boete van € 95,- De Marechaussee gaat hierop steeksproefgewijs, met mobiele teams, controleren. Wilt u bezwaar maken tegen die boete? Vul dan onze verzetschriftgenerator in. Dan maken wij voor u een professioneel verzetschrift.

België

Het grootste risico op een boete wegens het niet hebben van een coronabewijs loop u op dit moment als u terugkomt uit België. De grens met Duitsland wordt op dit moment niet gecontroleerd, omdat vanaf Duitsland weinig toeristen uit risicogebieden worden verwacht.

boete coronabewijs

De regels kunnen vergaande consequenties hebben omdat u een boete kunt krijgen als u zich niet heeft laten testen en u ook (nog) niet volledig bent gevaccineerd. Maar ook als u zich wel laat testen, krijgt u een soort ‘boete’ omdat u moet betalen voor de testen in het buitenland. Die testen zijn vaak duur. Het positieve nieuws is overigens dat u Nederland, ook als nu niet getest bent, wel in mag. Let wel: bent u met het vliegtuig, dan is dat anders. Normaal gesproken zult u geweigerd worden door de vliegmaatschappij. U moet dan een nieuw ticket boeken met alle bijkomende extra kosten. Daarnaast zult u bij het aanvragen van verzekeringen moeten aangeven dat u wel eens in aanraking bent geweest met politie of Justitie. Dat kan consequenties hebben voor acceptatie of premiehoogte.

Verzetschriftgenerator

Wilt u een coronabewijs boete aanvechten? Vul dan onze verzetschriftgenerator in. Wij maken dan, voor slechts € 25,- een professioneel verzetschrift voor u.