Chat with us, powered by LiveChat

Economische delicten

Zwaar gewonde bij kraanongeval in Rotterdam. Zomaar een kop in een krant, een nieuwsbericht. Een link naar een nieuwsbericht… Maar het strafrechtelijk onderzoek dat vaak volgt, valt onder de zogenaamde economische delicten.

Onderzoek arbeidsinspectie/inspectie SZW

Bent u als ondernemer eigenlijk voorbereid op wat er volgt na zo’n ongeval? Een onderzoek door Justitie, uitgevoerd door de inspectie SZW (de arbeidsinspectie), strafrechtelijke vervolging, van uw onderneming en soms ook van de directeur van de onderneming, van uw werknemer… En wat kunt u daar tegen doen? Waarom gelooft de officier van Justitie u niet als u zegt dat de verklaring van uw werknemer genuanceerd bekeken moet worden? De verdediging in zaken waar economische delicten spelen, is een zaak van specialisten.

Goede begeleiding

Alle vragen die hiervoor worden opgesomd, kunnen wij voor u beantwoorden. Wij begeleiden u namelijk direct nadat het ongeval plaats heeft gevonden. Als u ons direct belt als er een ongeval plaatsvindt, komen wij naar u toe en vertellen wij u en uw werknemers (!) hoe een Justitieel onderzoek in zijn werk gaat en wat u wel en niet moet doen of zeggen. Wij springen voor u in de bres en we weerhouden de arbeidsinspectie ervan om te snel te acteren en te snel conclusies te trekken.

Het beste resultaat

Als werkgever/ondernemer bent u volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers. Als er dus een hek omvalt waardoor iemand komt te overlijden, of als er een kraan omvalt waardoor uw werknemer zwaargewond raakt, als een werknemer met zijn hand beknelt raakt in een machine, of als de bouwsteiger omvalt en uw werknemers bekneld raken, dan zal in de regel strafrechtelijk onderzoek volgen.

Misdrijf of overtreding

Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt, dat u of uw bedrijf veroordeeld wordt wegens dood door schuld of zwaar lichamelijk letsel door schuld (dat zijn namelijk misdrijven), begeleiden wij u en bereiden wij samen met u de verdediging voor. Zo bereiken we samen het beste resultaat voor u of uw onderneming. En het maakt nogal wat uit of u of uw bedrijf veroordeeld wordt voor een overtreding of voor een misdrijf. Een veroordeling voor een misdrijf kan namelijk allerlei gevolgen hebben voor vergunningen die u nodig heeft of voor uw eigen VOG (verklaring omtrent gedrag). Goede rechtshulp is dus noodzakelijk. Laat u daarom bijstaan door een advocaat van Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten. U kunt gratis meer informatie aanvragen via e-mail of u kunt ons bellen: 070 – 315 10 10. Een eerste gesprek kost u niets!


Tip: lees alle actualiteiten over Inspectie SZW

Deel deze pagina:
Alle advocaten


STEL UW VRAAG

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt