Wet BIBOB

Is uw subsidie, aanbesteding of vergunning op grond van Wet Bibob geweigerd of ingetrokken?
Voorkom vertraging, laat u adviseren door onze Wet Bibob specialist.

Wet Bibob kwesties? Laat u adviseren!

Rond uw Bibob probleem positief af!

De Wet Bibob – Bevordering Integriteit Beoordelingen door het Openbaar Bestuur – is een preventief instrument dat moet voorkomen dat de overheid onbewust criminele activiteiten faciliteert en financiert. Vergunningen en subsidies kunnen op grond van de Wet Bibob worden geweigerd of ingetrokken. Een vergunning kan worden ingetrokken als het vermoeden bestaat dat er misbruik wordt gemaakt, zoals het witwassen van geld. Ook kan een vergunning worden geweigerd als er een strafbaar feit is gepleegd om de vergunning te verkrijgen.

Voorkom vertragingen of afwijzing van subsidie, laat uw zaak direct beoordelen door onze Bibob specialisten, zoals Anne Marie de Koning of Robert-Jan van Eenennaam. Wij bespreken juridische knelpunten altijd gezamenlijk zodat we met de beste oplossing komen voor uw probleem.

Zienswijze indienen

De overheid acht de kans aanwezig dat criminele organisaties binnen bepaalde branches misbruik maken van vergunningen en subsidies of van een vergunning ná aanbesteding. Daarom is er de Wet Bibob. De branches die met deze wet te maken krijgen, zijn bijvoorbeeld de horeca, coffeeshops, seksinrichtingen, speelautomatenhallen, beroeps- en openbaar vervoer, bouw, ICT en milieu. Die lijst wordt steeds uitgebreider.

Als er een Bibob advies is ontvangen, kan er nog géén bezwaar worden ingediend. SKE advocaten kan een bezwaar indienen op het moment dat de – gevraagde – vergunning is geweigerd, ingetrokken of slechts onder voorwaarden wordt verleend. Op grond van de Wet Bibob kan bij dat bezwaar tevens het verleende advies aan de orde worden gesteld.

Advies Bibob

SKE advocaten kan een zienswijze indienen tegen het voorgenomen besluit van de overheid om zo het verloop van de zaak al in een vroeg stadium te beïnvloeden. Vervolgens kan er een bezwaar worden ingediend en doen wij er alles aan om uw Bibob kwestie positief af te ronden.

Goede rechtshulp is hierbij noodzakelijk, de Wet Bibob is complexe materie. Laat u daarom bijstaan door een advocaat van SKE advocaten. U kunt gratis meer informatie aanvragen via e-mail of u kunt ons bellen: 070 -315 10 10. Een eerste gesprek kost u niets! U vindt ons in Leiden, Rotterdam of Den Haag. We komen indien gewenst naar u toe.

Onze specialisten:

Neem direct contact op met onze specialist Robert-Jan van Eenennaam:

Meer actualiteiten over WET BIBOB:

25 jul: Gewijzigde Wet Bibob in werking

Per 1 oktober 2022 is de gewijzigde Wet Bibob in werking getreden. Hierdoor kunnen overheidsinstanties onderling en met het Landelijk…

18 okt: Nieuwe Wet Bibob in werking

Op 1 augustus 2020 is de nieuwe Wet Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) in werking getreden. Op…

05 jun: Vergunning geweigerd of ingetrokken?

Is uw bouwvergunning of exploitatievergunning geweigerd of ingetrokken omdat er een negatief Bibob-advies is gegeven door het Landelijk Bureau Bibob?…