Cybercrime

Steeds meer meldingen van valse e-mails bij Fraudehelpdesk‘ of ‘Boetes bedrieglijk echt‘: cybercrime staat in toenemende mate in de belangstelling van politie en Justitie. Al sinds 1993, toen de eerste Wet computercriminaliteit in werking trad, is de strafwetgeving steeds opnieuw aangescherpt en zijn de straffen die staan op fraude door middel van bijvoorbeeld phishing (inloggegevens achterhalen door middel van valse e-mails) of op het inbreken in computers (computervredebreuk) en het daarbij wijzigen van gegevens forse straffen.

Zoekt u een advocaat cybercrime? Neem direct contact op met de cybercrime advocaten van SKE Advocaten

Andere voorbeelden van computercriminaliteit waarbij ingebroken wordt in computers of gebruik wordt gemaakt van (valse) inloggegevens (fraude) zijn sabotage van de werking (DDOS aanvallen, het verspreiden van virussen, het schenden van de intellectuele eigendomsrechten, van geheimen en privacy (diefstal, heling, aftappen) en het verspreiden van schadelijke informatie (smaad, kinderpornografie, grooming, racisme of discriminatie en haatzaaien, het zonder vergunning aanbieden van medische producten of illegaal gokken / gambling).

Meldpunt cybercrime

Meldingen van cybercrime kunnen worden gedaan bij het ‘Nationaal Cyber Security Centrum‘ (NCSC) en deze worden in de regel erg serieus nagetrokken en vaak opgevolgd door strafrechtelijk onderzoek door politie en/of specialistenteams. Regelmatig gaat het in deze zaken om fraude waarmee onrechtmatig veel geld wordt verdiend en dat maakt dat de bestrijding van ‘cybercrime’ een ‘hot item’ is voor de politiek en dus justitie. Er staan hoge gevangenisstraffen op computercriminaliteit en geld dat is verdiend met cybercrime kan worden terug geëist door middel van een zogeheten ‘ontnemingsvordering’.

Verdacht van cybercrime, wat nu?

Wordt u verdacht van cybercrime? Of wordt er een onderzoek gedaan? Is bijvoorbeeld uw computer in beslag genomen? Bent u aangehouden / gearresteerd? Een advocaat cybercrime kan u helpen. Noem de naam van een van onze advocaten en wij komen gratis bijstand verlenen op het politiebureau. Voorafgaand aan een verhoor kunt u ons altijd bellen om uw procespositie te bepalen. Onderneem niets en geef geen antwoord in een verhoor totdat u een advocaat cybercrime van SKE advocaten heeft gesproken.

Sepot of schikking cybercrime

Soms is het mogelijk om uw zaak te laten seponeren of om uw zaak te schikken. Als dat niet lukt, gaan we met u bespreken hoe we vervolgens tot een vrijspraak of een ander goed resultaat kunnen komen.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Bel dan met Robert-Jan van Eenennaam (06 24228592). Hij is dé cybercrime specialist van ons kantoor en is bijvoorbeeld betrokken bij grote ‘Bitcoin’ zaken. Mocht hij niet aanwezig zijn, dan kunnen onze andere advocaten u prima verder helpen. Wij zijn allemaal gespecialiseerd in sanctie- en strafrecht en bespreken alle zaken in het team. Zo bent u altijd verzekerd van de beste rechtshulp. Een advocaat cybercrime van SKE advocaten helpt u verder waar anderen het laten afweten.

Onze specialisten:

Neem direct contact op met onze specialist Robert-Jan van Eenennaam:

Meer actualiteiten over Cybercrime:

10 apr: Opsporing in corona tijden

Sinds de maatregelen die het Kabinet trof om de verspreiding van het Corona virus in te dammen, is ook de…

13 mrt: Cybercrime/computercriminaliteit

Nu computers, netwerken en internet een steeds toenemende rol in onze samenleving spelen, neemt computercriminaliteit ook toe. Cybercrime is hot!…

28 okt: Cybercrime

Is uw bedrijf slachtoffer geworden van cybercrime? Is er ingebroken op uw servers, zijn uw bestanden ‘gegijzeld’ door ‘ransomeware’ of…