Opsporing in corona tijden

Sinds de maatregelen die het Kabinet trof om de verspreiding van het Corona virus in te dammen, is ook de opsporing in corona tijden veranderd. De politie en andere opsporingsdiensten, denk bijvoorbeeld aan de FIOD, Inspectie SZW etc., werken allemaal zoveel mogelijk thuis.

Klapdagen

In grote opsporingsonderzoeken betekent dit, dat de ‘klapdagen’ in onderzoeken – dat zijn de dagen waarop huiszoekingen en arrestaties worden gepland – zijn uitgesteld. Deze worden alleen nog maar gehouden als er levensgevaar of onheil voor de samenleving dreigt.

Opsporing in corona tijden

Betekent dat dat er nu helemaal niets meer wordt gedaan? Integendeel. De politie is druk doende met data-analyses en grasduinen in allerlei digitale informatie. Verdachten in grote onderzoeken communiceren ook vaak digitaal via videobellen, WhatsApp of FaceTime. Die informatie onderschept de politie graag. Dat betekent dus dat er straks meer verdachten zullen worden aangehouden in verband met witwassen en cybercriminaliteit.

Strafrechtadvocaat

Bent u zelf verdachte in een strafrechtelijk onderzoek? Heeft u bijstand nodig van een goede strafrecht advocaat? Bel dan met Robert-Jan van Eenennaam. Robert-Jan heeft jarenlange ervaring met de behandeling van grote strafzaken. Hij zoekt zaken tot op de bodem uit en behaalt voor u het beste resultaat. Vroeg informeren en bespreken van twijfels of mogelijk gepleegde strafbare feiten levert u zeker wat op. Bel dus voor een eerste gratis en vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek!