Belastingontduiking internationaal aangepakt

Dit jaar (2020) heeft een wereldwijd gecoördineerde actiedag in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk (VK), de Verenigde Staten (VS) en Nederland plaatsgevonden waarin geprobeerd wordt een einde te maken aan het vermoedelijke faciliteren van offshore belastingontduiking. Een internationale financiële instelling die verdacht wordt van het faciliteren van witwassen en belastingontduiking voor klanten over de hele wereld is hiermee op de korrel genomen.

Belastingontduiking internationaal aangepakt

Opsporingsdiensten als de FIOD beperken zich in grote fraudeonderzoeken of onderzoeken naar belastingontduiking dus niet meer tot Nederland alleen. Deze actie in januari was de eerste grote internationale actie waarbij, onder meer door doorzoekingen, bewijsmiddelen zijn verzameld. Deze actie zal ook in Nederland waarschijnlijk leiden tot strafrechtelijke vervolging en/of bestuurlijk ingrijpen wegens belastingontduiking.

Goed advies van een specialist

Sennef De Koning Van Eenennaam advocaten weten als geen ander welke impact dit soort onderzoeken kan hebben op een onderneming of een individu. Wij kennen de regels waaraan opsporingsdiensten, ook als er sprake is van internationale samenwerking, moeten voldoen. De advocaten zijn gespecialiseerd in het straf(proces)recht en het bestuurlijke sanctierecht en kunnen u als het er op aan komt dus goed adviseren.

Onze werkwijze bij belastingontduiking.

Onze werkwijze: we bespreken waar we heen willen, stippelen een strategie uit en stellen zo nodig bij. We bespreken natuurlijk alle mogelijkheden die er zijn om ervoor te zorgen dat u door kunt gaan met waar u goed in bent; ondernemen. Wij zoeken naar oplossingen die onorthodox zijn. We kennen de begaande paden, maar treden ook daarbuiten voor u op.

Kennismaken met een topadvocaat?

Wilt u kennis maken met ons en onze werkwijze? Bel dan met Anne Marie de Koning (dé fraudespecialist van ons kantoor) of Robert-Jan van Eenennaam. Wij zorgen voor een oplossing!