Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Hulp nodig met uw Verklaring omtrent gedrag?

Heeft u een verklaring omtrent het gedrag (VOG) aangevraagd en is deze geweigerd? Of heeft u een voornemen tot weigering ontvangen en mag u een zienswijze indienen? Bel dan met een advocaat van SKE advocaten voor advies.

Zienswijze

Als u een aanvraag hebt ingediend voor een VOG, beslist de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie of u al dan niet een VOG krijgt. Als er geen strafbare feiten geregistreerd staan bij uw persoonsgegevens, zult u normaal gesproken binnen vier weken een beslissing ontvangen. Dat kan zelfs sneller gaan. Als de VOG niet direct wordt afgegeven, voornemen tot afwijzing van de VOG, dan kunt u een zienswijze indienen.

Strafblad

Als u wél registraties hebt die vermeld staan in de Justitiële Documentatie (volgens de Wet Justitiële en Strafvorderlijke Gegevens, WJSG), of als er gegevens in het Politieregister staan of als er informatie is van het openbaar ministerie (OM), dan beoordeelt de dienst Justis of deze feiten een belemmering vormen voor de afgifte van een VOG.

DOEL VOG

Er wordt altijd gekeken naar het doel waarvoor afgifte wordt gevraagd. Als voorbeeld: een taxichauffeur die meerdere keren is veroordeeld voor rijden onder invloed, zal de verklaring omtrent gedrag waarschijnlijk niet krijgen. Dat geldt ook voor een boekhouder die veroordeeld is voor fraude. Dan wordt de verklaring omtrent gedrag geweigerd. Maar de andere kant op werkt het ook: een boekhouder die veroordeeld is wegens rijden onder invloed, heeft wel een goede kans dat hij de VOG krijgt. Vaak ontvangt u, als er registraties zijn, binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag een beslissing.

(Voornemen tot) afwijzing VOG

Als er niet direct een VOG wordt afgegeven, krijgt u een brief met een zogenaamd ‘voornemen tot afwijzing.’ Het is belangrijk om hierop schriftelijk te reageren, dit noemen we een zienswijze indienen. Het is ook verstandig om al in dit stadium een VOG advocaat te raadplegen die je kan ondersteunen bij het indienen van een zienswijze, aangezien eenmaal ingenomen standpunten ook later nog kunnen en zullen doorwerken. Nadat u schriftelijk uw visie heeft gegeven door middel van een zienswijze, zal er een definitieve beslissing komen. Tegen dit besluit staat bezwaar (bij de dienst Justis) en beroep (bij de bestuursrechter) open.

Hulp vOG advocaat

Omdat de wetgeving en de punten waarop beoordeeld wordt moeilijk te doorgronden zijn, is het van belang specialistische kennis in te huren. Dat doet u door een advocaat van ons kantoor in te schakelen. Het scheelt als u hulp krijgt van een advocaat die weet welke wegen er bewandeld moeten worden en die weet wat u kunt doen om de kans van slagen van uw verweren zo groot mogelijk te maken. Vaak duurt het ook langer voordat u een VOG krijgt, als u zelf eerst probeert een zienswijze in te dienen. Wordt uw verklaring omtrent gedrag geweigerd, neem dan snel contact met ons op.

Voordeeltarief

Als u een scan of foto van het voornemen tot afwijzing VOG of van de weigering per e-mail stuurt aan r.j.vaneenennaam@ske-advocaten.nl, samen met uw eigen verhaal waarom u wél een VOG zou moeten krijgen, dan beoordelen wij of u mogelijk gebruik kunt maken van ons vaste prijs aanbod. De eerste beoordeling is geheel gratis en u krijgt na ontvangst van de stukken zo snel mogelijk te horen of wij u voor u een vaste prijs kunnen hanteren.

Onze specialisten:

Neem direct contact op met onze specialist Robert-Jan van Eenennaam:

Meer actualiteiten over VOG:

13 mrt: VOG-check

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag hoe groot de kans is dat een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)…

29 jun: Even een VOG ‘tje aanvragen

Het klinkt zo simpel, maar wat als uw VOG aanvraag wordt afgewezen? En wat doet u als u bericht ontvangt…

15 mei: VOG zienswijze indienen

Heeft u een voornemen tot afwijzing van uw VOG aanvraag ontvangen? Mag u een zienswijze VOG indienen en wilt u…