VOG-check

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag hoe groot de kans is dat een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt afgegeven. Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het afhankelijk is van de omstandigheden van het geval. Maar… er is nu een tool ontwikkeld door de overheid: de VOG-check. Als je een VOG nodig hebt voor een baan of stage, kun je je online oriënteren op jouw VOG-kansen. De VOG-check berekent aan de hand van een serie vragen of je een hoge, gemiddelde of lage kans hebt op een VOG in diverse branches.

Strafblad? Ook dan kans op een VOG

Wie de VOG-check opent, beantwoordt eerst een aantal vragen: Hoe oud ben je? In welke branche wil je werken? Heb je een strafblad? Vervolgens krijgt je je kans op een VOG te zien. Voor mensen met een strafblad worden de kansen op een VOG uitgesplitst per branche (zorg, horeca, kinderopvang,  etc.). Hieruit kun je opmaken dat een lage kans op een VOG in één branche niet automatisch een lage kans in álle branches betekent. Je kunt ook zien op welk moment in de toekomst de kansen op een VOG in bepaalde branches toenemen. De dienst Justis heeft toegezegd dat bezoekers die gebruik maken van de check volledig anoniem blijven.

Wat als mijn kansen op een VOG laag zijn?

Als je erachter komt dat de kansen op een VOG laag zijn, adviseren wij je om toch een VOG aan te vragen. Pas dan krijg je een echt op jouw persoon toegesneden beslissing. Als die beslissing zou zijn dat je geen VOG krijgt, krijg je eerst een voornemen tot afwijzing. Dat is hét moment om bij één van onze advocaten inschatting te vragen van de kansen op succes voor het indienen van een zogenaamde zienswijze. De argumenten in de zienswijze moeten goed zijn en vaak lukt het ons alsnog om een VOG te verkrijgen voor onze klanten.

Gratis eerste advies van onze advocaten

Dus: heb je een VOG aanvraag gedaan en dreigt afwijzing? Bel dan gratis en vrijblijvend met één van onze advocaten voor nader advies. Wij vragen dan om het voornemen per mail aan ons toe te sturen, zodat we de brief kunnen bekijken. Dat is nog steeds gratis. We geven je daarna een advies en een inschatting van de kansen en de kosten. Als je na het indienen van de zienswijze nog steeds geen VOG krijgt, is er de mogelijkheid om bezwaar in te dienen. Ook daarbij kunnen we je goed van dienst zijn.