Hoge straffen voor stalking

Als iemand bij herhaaldeling inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van iemand anders, wordt dat stalking genoemd. En u maakt zich sneller schuldig aan stalking of belaging dan u denkt! Bovendien worden er hoge (gevangenis) straffen voor stalking opgelegd (voorbeeld) en wordt niet zelden voorlopige hechtenis toegepast. U stalkt al iemand al u stelselmatig iemand ‘lastigvalt’, bijvoorbeeld door die persoon te achtervolgen, over hem of haar te roddelen op social media, door iemand te achtervolgen of steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen. Maar ook posten bij een woning, e-mailen of constant brieven schrijven kan stalking opleveren. Zeker als het met de bedoeling om angst aan te jagen gebeurt of om iemand iets te laten doen wat hij/zij uit zichzelf niet zou doen. Het moet dus wel opzettelijk gebeuren en over een langere tijd. Dat zijn voorwaarden voor strafbaarheid.

Advocaat stalking / belaging

Sennef de Koning van Eenennaam advocaten is gespecialiseerd in bijstand aan verdachten van stalking. Onze advocaten kunnen u daarom uitstekend bijstaan. Dit doen wij op betalende basis (niet op basis van toevoeging). Bent u slachtoffer van stalking? Ook dan kunnen wij u bijstaan.

Hoge straffen voor stalking (of niet?)

Wordt u verdacht van stalking of wordt er door de politie onderzoek gedaan? Noem bij arrestatie dan de naam van één van onze advocaten en wij komen u gratis bijstand verlenen op het politiebureau. Voorafgaand aan een verhoor kunt u ons altijd bellen om uw procespositie te bepalen. Onderneem niets en geef geen antwoord in een verhoor totdat u een strafrecht-specialist heeft gesproken. Een eenmaal vastgelegde verklaring valt later namelijk lastig te nuanceren en daarom is het van belang om vooraf met een strafrecht advocaat van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten te spreken.

Soms is het mogelijk om uw zaak te laten seponeren of om uw zaak te schikken. Als dat niet lukt, gaan we met u bespreken hoe we vervolgens tot een vrijspraak of een ander goed resultaat kunnen komen. Wilt u meer weten? Bel dan met een advocaat van ons kantoor. Wij zijn specialisten op het gebied van belaging en stalking. Wij hebben allemaal uitgebreide ervaring met het sanctie- en strafrecht. U vindt ons in Leiden, Rotterdam en Den Haag.