ILT advocaat

Zoekt u een advocaat die u helpt om uw in beslag genomen boekhouding weer terug te krijgen? Wordt uw bedrijf verdacht van schijnconstructies of andere zaken? Laat u dan helpen door een gespecialiseerd advocaat. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert met regelmaat (transport)bedrijven op naleving van de regels en zet daarbij ook opsporingsbevoegdheden in, zoals inbeslagnames. Onze ILT advocaat kan u adviseren over de te volgen stappen om uw boekhouding weer terug te krijgen en de voortgang van uw bedrijfsactiviteiten te verzekeren.

ILT controleert

Bij controles door de ILT (vaak in samenwerking met de politie en de inspectie SZW) wordt bij een verdenking van bijvoorbeeld schijnconstructies de boekhouding meegenomen voor nader onderzoek. Deze controles richtten zich ook vaak op zwartwerken, misbruik van uitkeringen of het manipuleren van rij- en rusttijden.

Schijnconstructie

Als schijnconstructie wordt aangemerkt dat personeel dat in dienst is van een buitenlandse vestiging, door de Nederlandse vestiging wordt aangestuurd. Dat is verboden.

Rij- en rusttijden

Maar er zijn ook andere regels: zo mogen buitenlandse vrachtauto’s die alleen voor vervoer binnen Nederland gebruikt worden, slechts gelimiteerd worden ingezet en de rittenadministratie moet op orde zijn.

ILT advocaat

Wordt uw bedrijf of wordt u verdacht van overtreding van de transportregels? Vindt de ILT dat u een schijnconstructie gebruikt of is uw administratie in beslag genomen? Bel dan met een ILT advocaat. Alle advocaten van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten zijn gespecialiseerd in het sanctie- en strafrecht. Zij kunnen u ook in dit soort zaken uitstekend adviseren. Bel daarom voor meer informatie. Een eerste gesprek is gratis.