Intern fraudeonderzoek door een advocaat

Intern onderzoek

Het komt regelmatig in het nieuws: fraudegevallen bij bedrijven. Denk aan werknemers die middels kickback constructies of valse facturen aanzienlijke bedragen aan uw bedrijf onttrekken. Een intern fraudeonderzoek door een advocaat is dan een snelle manier om vragen beantwoord te krijgen. Vragen als: wie heeft de fraude gepleegd, wat voor fraude is er gepleegd en hoeveel schade heeft de fraude aangericht? En belangrijker: wat kan er gedaan worden om dat in de toekomst te voorkomen?

Voordelen intern onderzoek

Een intern fraudeonderzoek door een advocaat heeft een aantal voordelen boven een onderzoek door de politie of de FIOD. Zij onderzoeken weliswaar de toedracht of de feiten, maar voor u is het belangrijk om te weten waar de zwakke plekken in de bedrijfsvoering zitten. Welke maatregelen er genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat een dergelijke fraude zich niet kan herhalen. Daarvoor is het intern onderzoek door een advocaat een uitstekend instrument. Wij kunnen u, geheel vertrouwelijk, adviseren.

Intern fraudeOnderzoek

Als wij een onderzoeksopdracht krijgen, schakelen we bij voorkeur een onderzoeksbureau in dat het daadwerkelijke onderzoek gaat uitvoeren. Dit om te waarborgen dat het onderzoek onafhankelijk en proportioneel wordt uitgevoerd. Wij sturen daarbij het onderzoek aan en beslissen welk onderzoek er wel of juist niet wordt uitgevoerd. Na afronding van het onderzoek, krijgt u van het onderzoeksbureau een uitgebreid rapport. Wij formuleren met behulp van dat rapport adviezen waarmee u uw bedrijfsvoering kunt verbeteren. Zowel het rapport als de adviezen vallen daarmee onder onze geheimhouding, zodat dit strikt vertrouwelijk kan gebeuren.

Arbeidsrechtelijke actie ondernemen?

Indien gewenst kunnen wij ook ervoor zorgen dat er direct arbeidsrechtelijk actie wordt ondernomen. Dit kunnen wij in samenwerking met arbeidsrecht advocaten uit ons netwerk doen. Denk aan ontslag op staande voet als dat nodig blijkt te zijn. Wij geven de arbeidsrecht advocaat dan de benodigde informatie hiervoor.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die er zijn om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren? Neem dan contact op met SKE advocaten voor advies of bijstand. De ervaren advocaten van SKE advocaten staan u graag bij.