Strafrechtadvocaat: waarom?

Waarom zou ik een strafrechtadvocaat inschakelen? Ik mag toch mijn eigen verdediging voeren? Ja, dat is juist. In het strafrecht mag u uw eigen verdediging voeren. U bent dus niet verplicht om een advocaat in te schakelen. Toch is het lonend om een advocaat in te schakelen. Onze strafrechtadvocaten hebben allemaal veel specialistische juridische kennis en wij weten precies welk verweer in uw situatie de meeste kans van slagen heeft. Wij adviseren u daarover actief en al in een vroeg stadium. Wij geloven namelijk dat het bepalen van een strategie belangrijk is en werkt. Dat heeft extra waarde. Bel daarom nu voor advies! Wij hebben kantoren in Den Haag en Rotterdam.

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Uw strafrechtadvocaat is uw verdediger, uw vertrouwenspersoon en uw adviseur. Wij hebben daarbij één belang en dat is uw belang. Wij zijn partijdig en staan naast u als u bijvoorbeeld verhoord wordt, gearresteerd wordt of voor de rechter moet verschijnen. We bespreken samen uw zaak en we zullen altijd naar uw wensen handelen. Let wel: dat betekent niet dat wij alles doen wat u wilt. Wij hebben een eigen verantwoordelijkheid en soms kunnen we daarom niet precies doen wat u wilt, bijvoorbeeld als u wilt dat wij een medeverdachte bijstaan die u beschuldigt. Dat levert namelijk een tegenstrijdig belang op. Toch komen we daar meestal samen wel uit.

Kan ik een strafrechtadvocaat alles vertellen?

Ja! Graag zelfs. Wij kunnen u beter adviseren als we precies weten hoe de vork in de steel zit. Onze relatie is gebaseerd op vertrouwen en wij behandelen al uw mededelingen strikt vertrouwelijk. Alles wat u zegt wordt beschermd door het beroepsgeheim.

Wat is uw toegevoegde waarde?

Naast de juridische kennis, hebben wij een aantal privileges. Wij kunnen u bijvoorbeeld altijd bezoeken en met u spreken, ook als u vast zit. Maar ook het beroepsgeheim biedt extra bescherming daar waar u het wellicht niet verwacht. Stel dat er bij u een huiszoeking wordt gedaan, dan is al onze correspondentie beschermd door dit beroepsgeheim. Wij adviseren klanten dan ook om een aparte map te maken met daarin de correspondentie advocaat, duidelijk gemarkeerd. Dan mag van de inhoud van die map geen kennis worden genomen door politie of Justitie.

Hoeveel kost uw rechtshulp?

Goede raad is duur. Maar let wel: áls u wordt vrij gesproken, dan kan een groot deel van de advocaatkosten worden teruggevorderd van Justitie. Bovendien leidt onze inzet vaak tot lagere straffen of tot andere straffen dan een gevangenisstraf. Hoeveel is u dat waard? Ons uurtarief varieert en ook zijn vaste prijsafspraken mogelijk. Informeer dus naar de mogelijkheden.

Toevoeging

Als u het écht niet kunt betalen, staan wij u bij op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Ook dat is een mogelijkheid. Een intakegesprek met een van onze strafechtadvocaten is in ieder geval gratis, dus laat u goed informeren! U kunt dan altijd later nog een beslissing nemen of u een strafrechtadvocaat van ons kantoor inschakelt of niet. Bel daarom nu voor een afspraak. U kunt afspreken op het kantoor in Rotterdam of in Den Haag. Ook komen wij naar u toe als u dat wenst. Aarzel dus niet.