Student stage Ilse Versluis

Cum laude afgestudeerd in het strafrecht, bloemen in ontvangst genomen en vervolgens lang op vakantie geweest. Tot de vakantie op een gegeven moment voorbij was en iedereen weer naar school of werk ging. Wat nu? Geen colleges meer, geen studiefinanciering, niets.

Strafrechtadvocatenkantoor

Ik besloot om eerst nog een studentstage te gaan lopen bij een strafrechtadvocatenkantoor. De advocatuur had mij namelijk altijd al erg geïnteresseerd, maar ik wilde er graag achter komen of de advocatuur ook bij mij past. Ik solliciteerde bij Sennef de Koning van Eenennaam advocaten, omdat het een hoog aangeschreven sanctierechtadvocatenkantoor is en ik ook graag ervaring wilde opdoen in het bijzondere strafrecht.  Vrijwel gelijk kon ik daar aan de slag. Voor ik het wist reed ik in mijn auto naar het kantoor in Rotterdam voor mijn eerste stagedag.

Werkzaamheden

Tijdens mijn stage ben ik bijna elke dag mee geweest naar een voorgeleiding, raadkamer en/of zitting. Daarnaast heb ik samen met mijn collega cliënten bezocht in de penitentiaire inrichting en in een tbs-kliniek. Het viel mij op dat er in de tussentijd vooral veel telefoontjes gepleegd werden en als er een dag niets op de agenda stond, kwam daar al snel verandering in doordat er bijvoorbeeld een voorkeursmelding binnenkwam.

Als doet wat je leuk vindt…

De advocatuur kan dan wel een drukke baan zijn, maar ik heb ook gezien dat je er heel veel energie uit kan halen. Men zegt natuurlijk niet voor niets: ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’. De afgelopen twee maanden zijn voor mij in ieder geval voorbij gevlogen. Maar één ding weet ik nu zeker: de advocatuur past bij mij. De zoektocht naar een plekje als advocaat-stagiaire is dan ook officieel begonnen.

Ilse Versluis