Zwartspaarders

Fiscus vindt zwartspaarders via creditcards. Een recent artikel in de Telegraaf vertelt hoe de belastingdienst na analyse van betalingsgegevens van betalingen met buitenlandse creditcards op het spoor is gekomen van Nederlandse zwartspaarders. Ze maakten gebruik van creditcards van een buitenlandse rekening, terwijl ze geen buitenlands vermogen hadden opgegeven bij hun belastingaangiften.

Witwassen en belastingfraude

Er zijn vervolgens verdachten aangehouden uit omgeving Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Leiden en Zoetermeer. Zij worden verdacht van witwassen en belastingfraude. Maar met de aanhouding van deze mensen was het nog niet klaar.

Beslag op geld, onroerend goed, bankrekening

Er is ook beslag gelegd op contant geld, onroerend goed, bankrekeningen, auto’s en er hebben huiszoekingen plaatsgevonden. Allemaal erg ingrijpend dus voor degenen die dat overkomt. Stelt u zich maar eens voor: op het moment dat u vrij komt, heeft u geen geld meer tot uw beschikking en kunt u dus niet meer de kosten voor levensonderhoud betalen. Overal ligt beslag op.

Een ander voorbeeld is het ‘kaalplukken’ van een 70-jarige emiritus hoogleraar. Ook dit voorbeeld geeft aan dat er forse straffen worden geëist en dat overal beslag op wordt gelegd.

Rechtshulp

Op dat moment komt het er op aan dat u goede rechtshulp heeft of krijgt. Een advocaat die voor u een klaagschrift indient tegen het beslag of met het openbaar ministerie een regeling treft, waardoor u in ieder geval in uw levensonderhoud kunt voorzien. De advocaten van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten hebben veel ervaring met dit soort zaken. Witwassen en fraude zijn veelvoorkomende zaken in hun praktijk. Wij begeleiden u tijdens het gehele proces vanaf uw verhoor of arrestatie tot aan de zitting. We adviseren u of het verstandig is om te verklaren en wat wel of juist niet te vertellen aan de FIOD of de politie. Wij nemen de regie in handen en ontzorgen u. Wilt u meer weten? Heeft u een vraag? Neem dan contact op via e-mail of telefoon. Een eerste gesprek kost u niets.

Gratis eerste hulp bij verhoor (EHBV)

Download uw gratis EHBV.