Slachtoffer van fraude?

Bent u als werkgever of ondernemer slachtoffer van fraude, diefstal of erger geworden? Aarzel dan niet en schakel een advocaat in van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten. Waarom? Wij helpen u uw aangifte behandeld te krijgen. Dat doen we door een aangifte zo op te stellen dat het openbaar ministerie (OM) er bijna niet meer omheen kan om uw aangifte in behandeling te nemen. Daarnaast onderhouden wij goede contacten met het OM, zodat er korte lijnen zijn waardoor we snel een officier van Justitie te spreken kunnen krijgen. Het gebeurt maar al te vaak dat een zaak geseponeerd wordt, omdat het OM van mening is dat u als bedrijf of ondernemer zelf uw schade wel via de civiele rechter kunt verhalen. Wij zorgen ervoor dat het OM serieus naar uw zaak kijkt.

Verhalen van schade

Daarnaast helpen wij u uw schade te verhalen. Namens u stellen we een vordering benadeelde partij op die door de rechter vaak wordt toegewezen. Voordelen van het indienen van een vordering benadeelde partij boven een civiele schadevergoedingsprocedure zijn onder meer de kortere behandelingsduur en de omstandigheid dat u geen griffierechten verschuldigd bent. Ook zal Justitie vaak de schadevergoeding voor u innen.

Maar u krijgt meer: door ons in te schakelen is het vaak mogelijk om inzage te krijgen in het volledige proces-dossier, het politie proces-verbaal, dat tegen uw werknemer of tegen een onbekende verdachte wordt opgemaakt. Zo krijgt u meer mogelijkheden om tijdig nader bewijs aan te dragen indien dat nodig is.

Intern onderzoek

Is uw bedrijf, onderneming of corporatie slachtoffer geworden van bijvoorbeeld fraude? Wij werken samen met de beste bedrijfsrechercheurs om er zo voor te zorgen dat u inzicht krijgt in de problemen die er spelen. U krijgt precies te zien hoe de fraude gepleegd werd of hoe en door wie uw eigendommen werden gestolen. Ook hier nemen we de regie voor u in handen. Wij weten precies waar we op moeten letten zodat u voor de rechter de meeste kans heeft om uw schade vergoed te krijgen. Het is van belang dat u direct vanaf het begin een advocaat inschakelt, omdat er vaak in het beginstadium nog medewerking van een werknemer te verwachten valt. Zodra deze doorkrijgt dat ontslag dreigt of dat u de schade op hem of haar wilt verhalen, zal een weigerachtige houding het gevolg zijn. Het is dus van groot belang om direct bij aanvang van het interne onderzoek de goede vragen te stellen en het juiste bewijs te verzamelen.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie? Download onze ‘hand-out’ of neem direct contact op met onze specialist of één van de andere advocaten van ons kantoor. Een eerste gesprek kost u niets! U bent welkom op ons kantoor in Rotterdam of in Den Haag.