Bezwaar tegen boete binnenrijden milieuzone loont!

Onder meer Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem hebben al ‘milieuzones’ aangewezen. Hierdoor mogen alleen ‘schone’ (vracht)auto’s de stad nog in. Voordat u het weet, rijdt u een milieuzone in. Door middel van camera’s en buitengewoon opsporingsambtenaren worden overtreders opgespoord en boetes geïncasseerd. Heeft u een boete gekregen voor rijden in een milieuzone? Bezwaar tegen boete binnenrijden milieuzone loont!

Hoge boete binnenrijden milieuzone

Milieuzones in steden zijn een vrij nieuw verschijnsel. In steeds meer (binnen)steden in Nederland worden milieuzones ingesteld. De exacte regels kunnen per stad verschillen. Wat de regels gemeen hebben, is dat overtreding ervan hoe boetes kan opleveren. De boetes voor het strafbaar binnenrijden van een milieuzone variëren van € 90,– tot € 230,– (exclusief administratiekosten).

Bezwaar maken loont!

Onderzoek van De Telegraaf laat zien dat bezwaar tegen boete binnenrijden milieuzone loont!. In maar liefst 25% van de gevallen wordt de boete versnipperd na het maken van bezwaar bij de officier van justitie. Als dat niet lukt, kunt u naar de kantonrechter. Daar krijgt 15% alsnog gelijk. Als de kantonrechter het beroep heeft afgewezen, kunt u altijd nog in hoger beroep.

Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat

De vele regels rond de milieuzones die ook nog kunnen verschillen per stad zorgen voor veel onduidelijkheid en problemen bij het handhaven van de regels. Bovendien is het handhavingssysteem rond milieuzones ingewikkeld. Een gespecialiseerde advocaat weet de weg in de juridische jungle en kan namens u gemotiveerd bezwaar en/of (hoger) beroep instellen. Meer weten of bent u op zoek naar een gespecialiseerde strafrechtadvocaat die u kan bijstaan? Neem dan vrijblijvend contact op met Robert-Jan van Eenennaam van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten.