Boete Inspectie SZW

De Inspectie SZW controleert op veiligheid in de bouw. Dat doen ze ook op kleine bouwlocaties in het centrum van binnensteden. Ladders, trappen en rolsteigers op kleinere bouwlocaties worden gecheckt op veilig en goed gebruik.

Veilig gebruik arbeidsmiddelen

Bij eerdere controles van de inspectie SZW is gebleken dat rolsteigers bijna nooit geheel correct gebruikt worden. Onvoldoende veiligheidsbesef en te weinig kennis van een goede opbouw en gebruik van de ladders, trappen en (rol)steigers leidt volgens de Inspectie tot veel overtredingen.

Boete Inspectie SZW

Bij overtreding van veiligheidsnormen wordt er een boete opgelegd door de Inspectie SZW en ook komt het voor dat de werkzaamheden worden stilgelegd. Als al eerder is gewaarschuwd, dan volgt zeker een boete en bij (vermeende) herhaling kan de boete zelfs verdubbeld worden. Alle reden dus om goed geïnformeerd de Inspectie SZW te woord te staan en te zorgen voor goede juridische ‘back up’. Boete inspectie SZW? Maak bezwaar!

Advies of bijstand advocaat

Als u ons belt en u wilt bezwaar maken tegen een boete van de inspectie SZW of u wilt gewoon advies over hoe u boetes kunt voorkomen, of hoe u zelf bezwaar kunt maken, dan staan wij u graag te woord. Bel direct met Robert-Jan van Eenennaam of Anne Marie de Koning. Het eerste telefonisch advies kost u helemaal niets. Onze kantoren vindt u in Rotterdam of Den Haag, maar we komen ook graag naar u toe. Dat bespaart u tijd en dat is wel zo efficiënt.