Dagvaarding politierechter

Help! Ik ben gedagvaard bij de Politierechter. Wat moet ik doen?

Allereerst: kalm blijven. Vervolgens belt u met een strafrecht advocaat van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten. Wij leveren gespecialiseerde rechtshulp op het gebied van het strafrecht en wij hebben al vele mensen bijgestaan op zittingen van de Politierechter. U kunt gebruik maken van een gratis intake gesprek, dus voor de kosten hoeft u het niet te laten. In dat eerste gesprek kunnen wij u tips geven en u adviseren hoe om te gaan met de dagvaarding Politierechter die u heeft ontvangen.

Dagvaarding politierechter: de kosten

Een eerste gesprek is gratis en als u gebruik wilt maken van onze verdere hulp, dan zijn wij altijd helder over de kosten. Vaste prijsafspraken maken behoort tot de mogelijkheden. Soms is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze diensten op basis van gesubsidieerde rechtshulp. U kunt voor meer informatie daarover terecht op de site van de Raad voor de Rechtsbijstand. Als u voldoet aan de inkomens- en vermogensnormen, dan kunt u vrijwel altijd een zogenaamde ‘toevoeging’ krijgen als u een dagvaarding politierechter hebt ontvangen.

Wat wij doen

Als u gebruik wilt maken van onze rechtshulp kunt u (onder meer) het volgende van ons verwachten: Met een kopie van uw dagvaarding politierechter vragen wij het complete dossier voor u op. Vanzelfsprekend ontvangt u daarvan een kopie. Meestal is dat een digitale kopie (in PDF formaat). Vervolgens vragen wij u het dossier te lezen. De strafrecht advocaat van ons kantoor die uw zaak behandelt, zal het dossier ook bestuderen en vervolgens met u bespreken. Wij bespreken de tactiek met u en de vraag of er nog nadere onderzoekshandelingen moeten worden uitgevoerd. Meestal geeft het politie dossier namelijk een eenzijdig beeld. Bij nader onderzoek kunt u denken aan het oproepen van getuigen of nader technisch onderzoek.

Zitting Politierechter

Als het nader onderzoek is uitgevoerd komt er uiteindelijk een inhoudelijke behandeling van uw zaak bij de Politierechter. Op die zitting wordt bepaald door een onafhankelijke Politierechter of u schuldig of onschuldig bent. Wij bereiden u voor op deze zitting door bijvoorbeeld aan te geven welke vragen u kunt verwachten en of het verstandig is om op vragen te antwoorden.

Hoger beroep?

Een politierechter doet naar aanleiding van de dagvaarding Politierechter (die is uitgebracht door het openbaar ministerie) direct uitspraak. U weet dus direct waar u aan toe bent. Bent u tevreden met de uitspraak, dan beëindigen wij onze rechtshulp. Wilt u in hoger beroep? Ook dan staan wij u graag bij. Natuurlijk adviseren wij u of hoger beroep instellen verstandig is of niet.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog meer vragen over uw dagvaarding politierechter? Bel dan met één van onze strafrecht advocaten! Een eerste gesprek kost niets.