Kinderontvoering of niet?

De vakantietijd is weer aangebroken en gescheiden ouders die met hun kind(eren) op vakantie willen, doen er verstandig aan om een ondertekend formulier mee te nemen als u met uw kind op reis wilt gaan. Er zou anders namelijk een verdenking van kinderontvoering kunnen ontstaan.

Kinderontvoering

Als u een andere achternaam heeft dan uw kind, dan wordt er gecontroleerd of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kinderontvoeringen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden meestal geen grenscontroles plaats. Hier wordt dus ook geen onderzoek naar de ouder-kindrelatie gedaan.

Formulier tegen verdenking kinderontvoering

Wilt u snel de grens over, dan is het verstandig om de ouder die niet meereist een formulier te laten invullen en tekenen waarin toestemming aan u wordt gegeven om alleen met uw kind te reizen.

Verdachte kinderontvoering

Een echtscheidingsadvocaat kan u nader adviseren als u nog op reis moet gaan. Als het mis gaat en u wordt verdacht van kinderontvoering, bel dan met Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten. Of stel een vraag via e-mail als u vooraf al meer informatie wilt ontvangen.