Chat with us, powered by LiveChat
kinderontvoering

Kinderontvoering of niet?

De vakantietijd is weer aangebroken en gescheiden ouders die met hun kind(eren) op vakantie willen, doen er verstandig aan om een ondertekend formulier mee te nemen als u met uw kind op reis wilt gaan. Er zou anders namelijk een verdenking van kinderontvoering kunnen ontstaan.

Kinderontvoering

Als u een andere achternaam heeft dan uw kind, dan wordt er gecontroleerd of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kinderontvoeringen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden meestal geen grenscontroles plaats. Hier wordt dus ook geen onderzoek naar de ouder-kindrelatie gedaan.

Formulier tegen verdenking kinderontvoering

Wilt u snel de grens over, dan is het verstandig om de ouder die niet meereist een formulier te laten invullen en tekenen waarin toestemming aan u wordt gegeven om alleen met uw kind te reizen.

Verdachte kinderontvoering

Een echtscheidingsadvocaat kan u nader adviseren als u nog op reis moet gaan. Als het mis gaat en u wordt verdacht van kinderontvoering, bel dan met Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten. Of stel een vraag via e-mail als u vooraf al meer informatie wilt ontvangen.

Deel deze pagina: