WORDT U VERDACHT VAN FRAUDE?

marktmisbruik, handel met voorwetenschap

Anne Marie de Koning heeft een bijzondere belangstelling voor fraudezaken. Als u wordt verdacht van het plegen van fraude kunt u worden aangehouden en worden verhoord. Maar ook daarna is er een mogelijkheid dat Justitie wil dat u langer vast blijft zitten. Anne Marie de Koning kan u als strafrechtadvocaat fraude voorzien van juridisch advies en u bijstaan als het komt tot een strafzaak. Zij heeft in het verleden uitmuntende resultaten behaald als het gaat om fraudezaken. Met haar deskundige hulp biedt zij een uitweg door samen met u uw verdediging voor te bereiden en vorm te geven. Als een vrijspraak er niet in zit, haalt Anne Marie voor u het beste resultaat uit uw zaak.

Maar ook de andere advocaten van SKE Advocaten hebben vaker bijstand verleend in fraudezaken en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw strafzaak. Dat doen wij indien nodig ook pro deo.

Fraude

Wat voor soort fraudezaken behandelen wij? Veel voorkomende soorten fraude zijn: Uitkeringsfraude of Bijstandsfraude, belastingfraude (bijvoorbeeld een BTW carroussel), faillissementsfraude, oplichting, computerfraude, hypotheekfraude, verzekeringsfraude en natuurlijk nu veel in het nieuws: PGB fraude. Maar ook actuele fraude zaken zoals sportfraude (doping, matchfixing) en fraude met Bitcoins zijn specialiteiten. Het OM legt vaak ook het witwassen van geld ten laste als er getracht is het geld van criminele herkomst te verbergen.

Heb ik fraude gepleegd?

Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Maar er zijn wel een paar richtlijnen te geven. Als u opzettelijk hebt gehandeld en een misleidende voorstelling van zaken hebt gegeven met als reden dat u er financieel voordeel uit wilde halen, dan kan er sprake zijn van fraude als u onrechtmatig hebt gehandeld. Twijfelt u? Bel dan gerust met Anne Marie de Koning of met één van onze andere advocaten.

Welke straf kan ik verwachten?

Er bestaat geen standaard straf. Iedere zaak en iedere persoon is anders. De strafrechter beoordeelt alle zaken op de ernst van de strafbare feiten en houdt rekening met de persoon van de verdachte. Wel zien wij een tendens dat fraude steeds vaker streng gestraft wordt. Gevangenisstraffen worden met enige regelmaat opgelegd, daar waar enige jaren geleden nog werd volstaan met een werkstraf, gecombineerd met een voorwaardelijke gevangenisstraf. Omdat de belangen die op het spel staan groot zijn, adviseren wij u altijd contact op te nemen met één van onze advocaten voordat u reageert op een oproep van politie of Justitie.