Veroordeling niet voldoen aan Wwft-verplichtingen

De verdachte in deze zaak handelde bedrijfsmatig in edele metalen. Hij voldeed daarbij niet aan de verplichtingen die zijn neergelegd in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, in het bijzonder de verplichtingen tot het melden van ongebruikelijke transacties en het doen van cliëntenonderzoek bij contante transacties van € 15.000, – of meer.

WWFT verplichtingen

De Rechtbank Amsterdam overweegt dat de overheid door het nakomen van de WWFT-verplichtingen de mogelijkheid is ontnomen om zicht te krijgen op geldstromen die kunnen duiden op criminaliteit en om achterliggende strafbare feiten op te sporen. Omdat de bedrijfsvoering inmiddels op orde is gebracht, wordt de straf gematigd. De Rechtbank legt een geldboete op van € 50.000,- waarvan € 20.000,- voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Het volledige vonnis vindt u hier.

Anne Marie de Koning

Een aanzienlijke straf dus. Hulp van een gespecialiseerde advocaat kan helpen in zaken als deze. Bent u verdachte of wilt u voorkomen dat u verdachte kunt worden? Neem dan contact op met Anne Marie de Koning. Zij staat u graag te woord en een eerste gesprek is gratis.