Exportfraude paarden: doorzoeking NVWA-IOD

Vanwege een mogelijke fraude bij de export van paarden naar Mexico, hebben rechercheurs van de NVWA-IOD op dinsdag 6 december 2016 de woning van een paardenhandelaar en 3 bedrijfslocaties in het noordoosten van Nederland doorzocht (bron: Rijksoverheid). Daarbij hebben zij onder meer bedrijfsadministratie in beslag genomen.

Exportfraude veterinaire documenten

De handelaar wordt verdacht van grootschalige vervalsing van documenten die nodig zijn bij de veterinaire keuring van paarden. Zo’n keuring is verplicht bij de export van deze dieren. Een dierenarts onderzoekt bij de keuring de fysieke gesteldheid van een paard en beoordeelt de documenten waarop onder meer informatie staat over de medische geschiedenis van het dier. Op basis daarvan geeft hij een exportcertificaat af. De NVWA-IOD heeft geen aanwijzingen dat de geëxporteerde paarden bestemd waren voor consumptie.

Hulp van een fraude advocaat

Omdat de export een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse economie, wordt door de overheid hard opgetreden tegen exportfraude. Als u verdachte bent in een fraudezaak en als u de beste verdediging wilt krijgen die u kunt vinden, neem dan contact op met Anne Marie de Koning. Zij heeft al meerdere fraudezaken tot een goed einde gebracht. Ook Robert-Jan van Eenennaam kan u in voorkomende gevallen uitstekend bijstaan. Een eerste gesprek kost u niets, zodat u vrijblijvend kunt informeren naar onze aanpak. Maak daar gebruik van!