Onderzoek naar PGB-fraude jongerenstichting

De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW heeft vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar fraude met PGB-gelden, zo wordt gemeld op de site van de Inspectie SZW. In totaal worden zes personen ervan verdacht dat ze valsheid in geschrifte en oplichting hebben gepleegd. De verdachten komen uit het oosten van het land.

PGB-fraude

Zij werken voor een stichting uit de provincie Overijssel die kwetsbare jongeren met een geestelijke beperking huisvest en zorg levert. Er wordt door de stichting PGB-geld aangevraagd bij het zorgkantoor. Het vermoeden is dat door de Stichting minder zorg werd gegeven dan gefactureerd en verantwoord. Ook zouden er zorgvormen zijn gefactureerd en verantwoord, die in werkelijkheid niet zijn verleend. Zo zou er bijvoorbeeld zorg zijn gedeclareerd terwijl de cliƫnten in het buitenland verbleven. Daarnaast zouden onjuiste verantwoordingsformulieren aan het zorgkantoor zijn aangeleverd. De verdachten zijn leidinggevenden bij de stichting.

Aangifte zorgverzekeraar

Het onderzoek startte na een aangifte door een zorgverzekeraar. De Inspectie SZW richt het onderzoek op de periode augustus 2010 tot en met heden. Het vermoedelijke nadeel is voorwerp van onderzoek. Omdat geld dat bestemd is voor zorg niet elders terecht mag komen, wordt streng opgetreden tegen PGB-fraude.

PGB-advocaat

Omdat de recherche Zorgfraude net als de ‘gewone’ recherche allerlei opsporingsbevoegdheden heeft, is het verstandig om tijdig bijstand te zoeken van een gespecialiseerd PGB-advocaat. Anne Marie de Koning heeft haar sporen ruimschoots verdiend op dit vlak. Robert-Jan van Eenennaam heeft eveneens een goed ’track record’. Dus als u uitgenodigd wordt voor een verhoor, bel ons dan. Als uw partner is aangehouden en hij of zij zit vast op het bureau, belt u ons dan ook. Wij gaan dan voor u aan de slag. Onze meerwaarde is dankzij onze ervaring vaak duidelijk zichtbaar. Strategisch en betrokken: wij helpen u door naast u te staan, u te begeleiden en door uw vragen duidelijk te beantwoorden.