Robert-Jan van Eenennaam

Sanctierecht en strafrecht advocaat

ROBERT-JAN VAN EENENNAAM

Robert-Jan van Eenennaam, medeoprichter van het kantoor, gaat zeer precies te werk. Zijn zorgvuldigheid is dan ook een voornaam wapen bij de advisering en verdediging van zijn cliënten. Geen aspect van het dossier blijft onderbelicht. Robert-Jan gaat altijd tot op de bodem van een zaak.

MEDISCH STRAFRECHT, SANCTIERECHT EN FRAUDE

Robert-Jan behandelt veel sanctierechtzaken. Hij staat bedrijven, instellingen of particulieren bij in bijvoorbeeld asbestzaken, zaken tegen de Inspectie SZW of NVWA en zaken op het gebied van het gezondheidsrecht.
Tot zijn klanten behoren daarnaast diverse zorginstellingen, ziekenhuizen en artsen. Is er een sanctie opgelegd, zijn er zaken of (medische) dossiers in beslag genomen? Is het medisch beroepsgeheim in het geding? Robert-Jan maakt u wegwijs en helpt u verder in de wirwar van regels.

Ervaren en deskundig

Robert-Jan van Eenennaam heeft grote belangstelling voor het medisch strafrecht. Hij stond in een unieke strafzaak een specialist ouderengeneeskunde bij in de strafzaak die bekend werd als de koffie-euthanasie (euthanasie bij gevorderde dementie). De specialist ouderengeneeskunde werd ondanks veroordelingen door de tuchtrechter strafrechtelijk ontslagen van alle rechtsvervolging.  

Robert-Jan staat ook advocaten bij die in aanraking zijn gekomen met het tuchtrecht. 

Met zijn jarenlange ervaring voert Robert-Jan met enige regelmaat interne onderzoeken uit voor grote ondernemingen of zorginstellingen. 

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA) en de European Criminal Bar Asscociation (ECBA).

Robert-Jan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten
de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– strafrecht
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Fotografie: Robin Utrecht

blogs door Robert-Jan van Eenennaam:

19 okt: Beste strafrecht advocaat

U bent natuurlijk op zoek naar de beste strafrecht advocaat voor uw zaak. U krijgt ‘hits’ in Google op de…

30 jun: Inspectie SZW handhaving corona maatregelen

De Inspectie SZW is verantwoordelijk voor de handhaving corona maatregelen. Handhaving op grond van de overheidsmaatregelen vindt primair plaats door…

19 mei: Ambtsmisdrijven: wat zijn dat?

Van een ambtsmisdrijf is sprake als een ambtenaar door het begaan van een strafbaar feit ‘een bijzondere ambtsplicht schendt of…