PGB fraude blijft ‘hot item’

PGB fraudes worden door Justitie nog steeds serieus aangepakt. Zo is er op 15 maart 2016 door de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem in hoger beroep twintig maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar geëist tegen een 39-jarige man uit de gemeente Apeldoorn. In de visie van het OM heeft hij zich schuldig gemaakt aan grootschalige fraude met onder andere persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

PGB fraude en witwassen

De man regelde PGB’s voor ongeveer dertig mensen. Hiervoor kreeg hij ongeveer tien procent van het PGB-bedrag. Volgens het OM pleegde hij PGB fraude ten behoeve van eigen familieleden. Hij zou formulieren vervalst hebben en hij gebruikte valse stukken. Het OM vervolgt ook voor het witwassen van de bedragen die hij door de PGB fraude ontving. Ook gaf hij de verdiensten voor het regelen van PGB’s voor anderen niet op aan de Belastingdienst, maar ook niet aan het UWV waar hij verschillende uitkeringen genoot. De totale schade bedraagt zo’n € 250.000,-

Gevangenisstraf

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot achttien maanden cel. Op 29 maart 2016 wordt uitspraak gedaan door het Hof.

PGB fraude advocaat

Wordt u verdacht van fraude met betrekking tot PGB of wordt er een onderzoek gedaan? Noem de naam van één van onze advocaten en wij komen gratis bijstand verlenen op het politiebureau. Voorafgaand aan een verhoor kunt u ons altijd bellen om uw procespositie te bepalen. Onderneem niets en geef geen antwoord op vragen in een verhoor totdat u een strafrecht-specialist van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten heeft gesproken.

Soms is het mogelijk om uw zaak te laten seponeren of om uw zaak te schikken. Als dat niet lukt, gaan we met u bespreken hoe we vervolgens tot een vrijspraak of een ander goed resultaat kunnen komen.
Wilt u meer weten? Bel dan met Anne Marie de Koning. Zij is dé fraude specialist van ons kantoor. Mocht zij niet aanwezig zijn, dan kunnen onze andere advocaten u prima verder helpen.

Wilt u meer weten? Lees hier meer over PGB fraude of kom lang op ons kantoor in Rotterdam of Den Haag.