Verzetschrift boete afwijken vrachtroute Amsterdam

Heeft u een boete ontvangen voor het afwijken van de vrachtroute voor zwaar verkeer in Amsterdam? Maak dan bezwaar tegen die boete door verzet in te stellen met onze verzetschriftgenerator.

Wij hebben al meermalen chauffeurs geholpen met het opstellen van een verzetschrift tegen een boete van maar liefst € 1009,-

aangewezen route zwaar verkeer

Als u niet op de aangewezen vrachtroute voor verkeer zwaarder dan 7,5 ton rijdt, kunt u een boete krijgen als u geen ontheffing op kenteken heeft gekregen. Die boete wordt dan opgelegd voor het ‘als bestuurder van een samenstel van voertuigen een weg gebruiken in strijd met bord C21.’ Ofwel kort gezegd: het afwijken van de route voor zwaar verkeer zonder ontheffing.

Ontheffing bord C21

Wij weten inmiddels dat veel chauffeurs niet op de hoogte zijn van de noodzaak om een ontheffing op kenteken te hebben als u in Amsterdam van de route voor zwaar verkeer afwijkt. Bovendien staan niet overal in Amsterdam duidelijk de C21 borden langs de wegen waar u niet in mag rijden. De gemeente Amsterdam heeft op haar website wel een kaart van de vrachtroutes. Indien u als vrachtwagenchauffeur niet op de hoogte bent van het beleid van de gemeente Amsterdam, zult u deze kaart voor vertrek waarschijnlijk niet geraadpleegd hebben.

Verzetschrift boete afwijken vrachtroute Amsterdam

Omdat niet iedere chauffeur dagelijks in Amsterdam rijdt, kunnen wij ons voorstellen dat u niet van het beleid van de gemeente Amsterdam op de hoogte bent. Wij begrijpen het als u zich dan niet bij een dergelijke boete wilt neerleggen. Om die reden bieden wij de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze en tegen geringe kosten (€ 25,-) verzet in te stellen tegen de strafbeschikking.

Consequenties strafbeschikking

Een strafbeschikking kan grote consequenties hebben. Bijvoorbeeld de boete een aantekening op uw ‘strafblad’ tot gevolg heeft. Dat kan weer leiden tot problemen met uw verklaring omtrent het gedrag (VOG) of voor een vergunning.

Maak dus tijdig (binnen veertien dagen na ontvangst van de strafbeschikking) bezwaar en stel tijdig en op de juiste wijze verzet in met behulp van onze verzetschriftgenerator!

Meer informatie

Wilt u ook bijstand ter zitting of wil u meer informatie? Ook dat is mogelijk. Als u ons belt informeren wij u nader. Een telefoontje kost u niets!