Wapens

Als u zonder vergunning bepaalde wapens of munitie bezit, kunt u worden aangehouden of worden verhoord door de politie. Verboden wapenbezit wordt hard aangepakt en alleen al het voorhanden hebben van bijvoorbeeld een vuurwapen, kan leiden tot een veroordeling, een aantal maanden gevangenisstraf, geldboetes en natuurlijk een strafblad. Dat laatste kan u problemen bezorgen bij het verkrijgen van een verklaring omtrent het gedrag (een VOG).

Wet wapens en munitie

De Wet wapens en munitie bepaalt wat wapens zijn en deelt deze in categorieën in. Wij weten precies welke wapens u wel of niet mag bezitten. Wij kunnen u daarover voorlichten en we kunnen u helpen als u in verweer komt tegen Justitie. Moet u voorkomen bij de Politierechter of de Meervoudige Kamer vanwege verboden wapenbezit? Sennef de Koning van Eenennaam advocaten kan u uitstekend van dienst zijn. Zowel vanuit onze vestiging in Den Haag, maar ook in Rotterdam of Leiden kunnen wij u vanzelfsprekend ontvangen en uw verdediging met u doorspreken. Wij behandelen alleen zaken op het gebied van sanctie- en strafrecht en zijn échte specialisten.

Illegaal wapenbezit

Het bezit van (vuur-)wapens is verboden door de Wet wapens en munitie. Pistolen, (machine)geweren, munitie, stiletto messen maar ook katapulten zijn voorbeelden van wapens die u niet in uw bezit mag hebben. Als u toch een wapen bezit zonder dat u daarvoor een vergunning heeft, kunt u vervolgd worden voor illegaal bezit van wapens of munitie. Als u zo’n wapen op straat draagt of wanneer u een wapen verkoopt of aan iemand anders geeft (overdraagt), kunnen de straffen zelfs nog hoger oplopen.

Straf

Wat voor straf u krijgt opgelegd is afhankelijk van alle feiten en omstandigheden, maar er zijn wel richtlijnen voor. Pietrick Visser of een andere advocaat van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten kan u vertellen wat in uw zaak te verwachten is. Als u verdachte bent in een wet wapens en munitiezaak, neem dan snel contact op met Pietrick Visser of een van onze andere advocaten. Doe dit zo mogelijk nog voordat u een verklaring aflegt bij de politie. Een eenmaal ingenomen standpunt is op een later moment namelijk moeilijk te nuanceren en u kunt zichzelf daardoor schade toebrengen.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om in strafzaken een pro deo advocaat te krijgen. Sennef de Koning van Eenennaam advocaten biedt u ook die mogelijkheid. Uw advocaat bespreekt met u de mogelijkheden en regelt een toevoeging voor u indien mogelijk. Vaste prijsafspraken of afspraken waarbij betaling in termijnen wordt afgesproken, zijn ook mogelijk. Een eerste gesprek kost u niets. Maak daar dus gebruik van en laat u goed informeren door een echte strafrechtspecialist van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten.