Advocaat faillissementsfraude

Faillissementsfraude advocaat

Op woensdag 20 april 2022 heeft de FIOD doorzoekingen verricht in een woning en een bedrijfspand in de gemeente Emmen.” Zomaar een bericht dat u wel vaker tegenkomt op nieuws sites of in de krant. De verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude worden vaak ook verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Dat leidt ertoe dat er tijdens doorzoekingen beslag gelegd wordt op de administratie, digitale gegevensdragers, cryptovaluta, contant geld en -als deze er zijn- dure auto’s. Direct hulp nodig van een advocaat faillissementsfraude? Bel met Anne Marie de Koning! Een eerste gesprek kost u niets.

Gevolgen verdenking faillissementsfraude

Voor u als verdachte of verdacht bedrijf, kan dat tot gevolg hebben dat uw bedrijfsvoering wordt lam gelegd, dat u geen inkomsten meer heeft en dat u geconfronteerd wordt met verhoren of een aanhouding door (bijvoorbeeld) de FIOD. Dit soort onderzoeken starten bijvoorbeeld na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De curator kan dan verzoeken om inlichtingen of administratie. Aangifte van faillissementsfraude kan volgen bij het niet verstrekken van deze gegevens.

Tegenwicht bieden

Vaak staat dit soort onderzoeken onder leiding van het functioneel parket. Een speciale afdeling van het OM met expertise op het gebied van faillissementsfraude en belastingfraudes. Om hieraan tegenwicht te bieden, doet u er goed aan een advocaat faillissementsfraude in te schakelen. Een gespecialiseerd advocaat weet immers precies waarop te letten en hoe voor u het beste resultaat te behalen. Concreet betekent dat bijvoorbeeld bijstand bij verhoor door de FIOD, het terugkrijgen van administratie of auto’s die nodig zijn voor uw bedrijfsvoering en dergelijke.

Advocaat faillissementsfraude

Wordt u verdacht van faillissementsfraude? Schakel dan een advocaat faillissementsfraude in. Anne Marie de Koning heeft ruime ervaring met de behandeling van dit soort zaken. Mocht zij niet bereikbaar zijn, bel dan met Robert-Jan van Eenennaam. U wordt dan direct geadviseerd en verder geholpen. Een eerste telefonisch consult kost u niets!