FIOD haalt frauduleuze website offline

Faillissementsfraude advocaat

De FIOD heeft op vrijdag 29 oktober een frauduleuze website off line gehaald. De man van wie de website was, bood een dienst aan waarmee werknemers via een fictieve aankoop van een fiets een onbelaste vergoeding konden ontvangen. Op papier werd een fiets gekocht, die direct werd terug geleverd. Van feitelijke levering of terug levering van de fiets was echter geen sprake. Dit kan valsheid in geschrift opleveren. Een goede fraude advocaat kan u helpen als u verdachte wordt. Anne Marie de Koning weet alles van fraude. Vragen? Bel haar!

belastingvoordeel

Werkgevers kunnen onbelaste vergoedingen aan werknemers verstrekken op grond van de zogenaamde werkkostenregeling (WKR). In dit geval een eigen bijdrage voor de fiets. Die fiets kan dus onder voorwaarden onbelast vergoed worden. Daarvoor moet de werknemer wel een aankoopfactuur van de fiets aan de werkgever overhandigen. Daar speelde deze frauduleuze website handig op in.

frauduleuze Website

Op de frauduleuze website werd uitgelegd hoe je een belastingvoordeel kon krijgen. De werknemer kreeg een factuur voor de levering van de fiets en voor de terug levering kreeg deze een creditfactuur. Met de eerste factuur kon de werknemer dan de onbelaste vergoeding claimen bij de werkgever. Via de website konden dit soort facturen tegen betaling besteld worden.

Fraude advocaat

Het maken van deze facturen levert valsheid in geschrift op. Er werd immers geen fiets geleverd of terug geleverd. Daarnaast zou er ook sprake kunnen zijn van oplichting van de belastingdienst. Het gebruik van deze constructie kan dus strafbaar zijn.

Heeft u zelf te maken met een strafrechtelijke fraudeverdenking? Is de FIOD bij u langs geweest of wil de politie u horen? Doe niets zonder overleg met een gespecialiseerde fraude advocaat. Mr. Anne Marie de Koning is de fraude advocaat van ons kantoor. Zij kan u met raad en daad bijstaan. Bel voor een eerste (gratis) advies!