Media advocaat

De advocaten van ons kantoor ziet u zelden verschijnen in de media. Wij zijn geen media advocaat. De reden daarvoor is simpel: publiciteit is zelden in uw belang. Wel bloggen, publiceren en reageren wij op algemene vragen of geven wij onze mening over gewenste of ongewenste ontwikkelingen in wetgeving of rechtspraak.

PUBLICITEIT IS ZELDEN IN UW BELANG

Meestal is publiciteit ter meerdere eer en glorie van de behandelend advocaat. Dat is niet uw belang en wij denken over publiciteit dus anders dan de gemiddelde media advocaat die u dag in dag uit bij Op 1 of Jinek ziet verschijnen. Uw zaak wordt uitgevochten in de rechtszaal. Dáár moet het gebeuren en elke vorm van publiciteit kan potentieel schadelijk werken.  Bovendien kan het soms een verweer opleveren als het OM zich niet stilhoudt en u onterecht schade toebrengt. Juist het vermijden van publiciteit werkt, is de ervaring. Ook als u onverhoopt toch veroordeeld zou worden, maar ook als u wordt vrij gesproken. Stel u voor dat u na uw vrijspraak of na uw veroordeling door wilt met uw bedrijf. Dan is het juist prettig als niet iedereen op de hoogte is van uw strafzaak of de uitkomst daarvan.

TOCH PUBLICITEIT?

Mocht u toch publiciteit willen, omdat u de beschuldigingen persé in de media wilt weerspreken, dan maken wij vaak gebruik van professionele adviseurs, zodat uw argumenten het best voor het voetlicht worden gebracht. Er wordt nagedacht over hoe de boodschap moet worden overgebracht, bij welk medium en wie dat het beste kan doen. Zo komen we samen tot een effectieve communicatie strategie. Bedenk echter dat wat vandaag ‘hot news’ is, morgen al weer is achterhaald.

Media advocaat

Wilt u onze visie horen op uw zaak, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en we komen samen tot de beste strategie. Of dat nu media aandacht betekent of niet.