Mestfraude zaak? Advocaat mestfraude!

mestfraude advocaat

Mestfraude, het illegaal afvoeren van een teveel aan mest, wordt nog steeds fel bestreden door de NVWA-IOD. Het aantal signalen van mestfraude dat binnenkomt bij de NVWA blijft stijgen, aldus het jaarverslag van de NVWA. De NVWA-Inlichtingen- en Opsporingsdienst (NVWA-IOD) heeft inmiddels meerdere strafrechtelijke onderzoeken lopen. Bent u verdachte in een mestfraude zaak? Bel dan een advocaat mestfraude!

Internationaal onderzoek mestfraude

Uit het jaarverslag van de NVWA blijkt dat de NVWA, het Openbaar Ministerie en de politie een groot internationaal onderzoek naar mestfraude hebben voorbereid. Dat onderzoek leidde onder meer tot een inval bij een mestverwerker begin 2021. Daarnaast loopt er onderzoek naar de totale omvang van de fraude en de ecologische schade die mestfraude met zich meebrengt.

samenwerking

Omdat de kosten voor het afvoeren van mest erg hoog zijn, is er een perverse prikkel tot het plegen van fraude. Mestfraude wordt meestal niet door één bedrijf of één boer gepleegd. Vaak gebeurt dat in samenwerking met meerdere bedrijven. Dat kunnen administratiekantoren en adviesbureaus zijn, maar ook garagebedrijven en mesttransporteurs. Die bedrijven werken dan mee om de mestfraude te verhullen. Al eerder schreven wij een blog over fraude met mestadministratie of mestmonsters.

Witwassen

Omdat het bewijs van dit soort zaken moeilijk is, wordt soms ook teruggegrepen op ‘makkelijk’ te bewijzen feiten. Denk aan witwassen. Soms kan informatie over vreemde betalingen leiden tot een nader onderzoek door de NVWA-IOD. Daarnaast wordt door de NVWA natuurlijk ook gekeken naar makkelijk verkrijgbare data, zoals data van vrachtwagens. Alle vrachtwagens die gebruikt worden voor het vervoer van mest, zijn geregistreerd. Ze hebben ook een gps aan boord. Zo kan de NVWA (ook achteraf) precies nagaan waar er geladen en gelost wordt.

advocaat mestfraude

Bent u verdachte van mestfraude? Neem dan contact op met  een advocaat mestfraude. Anne Marie de Koning heeft een bijzondere belangstelling voor fraudezaken. Anne Marie heeft veel ervaring met de verdediging in fraudezaken en kan ook u van dienst zijn. Een eerste (telefonisch) contact is gratis. Leg uw zaak voor en Anne Marie kan u direct laten weten wat zij voor u kan doen. Als Anne Marie er niet is, neem dan contact op met Robert-Jan van Eenennaam. Ook hij heeft veel ervaring in de behandeling van fraudezaken.