Chat with us, powered by LiveChat
Lidewij Bergsma

Lidewij Bergsma

Lidewij Bergsma is sanctie- en strafrechtadvocaat in Den Haag. U kunt bij haar terecht voor grote en kleine strafzaken en medische tuchtzaken. Lidewij is gespecialiseerd in medisch strafrecht, medisch tuchtrecht, (zorg)fraude, handhavingskwesties en het algemeen gezondheidsrecht. Neem vrijblijvend contact op!

Lidewij Bergsma

Lidewij heeft strafrecht en staats- en bestuursrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft stages gelopen in de advocatuur en bij het openbaar ministerie. Daarnaast was zij tijdens haar studie vrijwilliger voor het Juridisch Spreekuur voor Gedetineerde in meerdere penitentiaire inrichtingen in Nederland.

Na haar studie doceerde zij straf(proces)recht aan de Universiteit Leiden. In 2017 begon zij als advocaat gezondheidszorg en stond zij verschillende zorginstellingen en zorgverleners bij. Sinds 2019 is Lidewij werkzaam voor Sennef de Koning van Eenennaam advocaten in Den Haag.

Cliëntgericht en zorgvuldig

Voor Lidewij is iedere cliënt en iedere zaak uniek. Zij stelt het belang van haar cliënt altijd voorop en gaat zorgvuldig, voortvarend en doelgericht te werk. Lidewij heeft een bijzondere interesse in het medisch strafrecht/gezondheidsstrafrecht en is auteur van het boek ‘Verdachte artsen’, over de samenloop tussen het medisch tuchtrecht en het strafrecht.

Specialisaties

Lidewij Bergsma specialiseert zich in het (bestuurs)strafrecht, het medisch tuchtrecht, fraude, handhavingszaken en het (algemeen) gezondheidsrecht. Hier staat zij onder meer ondernemingen, zorginstellingen, zorgverleners (o.a. artsen, psychologen en verpleegkundigen) en privépersonen bij.

Publicaties

Verdachte artsen. De verhouding tussen het medisch tuchtrecht en het strafrecht’, Weert: Celsus juridische uitgeverij 2018.

Nieuw bekostigingsmodel ggz 2020’, Journaal GGZ en Recht 2018, afl. 5-6.

Vallen camerabeelden van de wachtruimte en de toegangswegen tot het ziekenhuis binnen de reikwijdte van het (afgeleide) verschoningsrecht?‘Annotatie bij: HR 10 april 2018, ECLI:NL:HR:2018:553, TBS&H 2018, afl. 3, p. 172-175.

Nieuwe wet: recht op inzage dossier voor nabestaanden’’, Boardroom Zorg 2017, afl. 5, p .20-23.

Deel deze pagina: