Cursus medisch straf- en tuchtrecht

Medisch straf- en tuchtrechtadvocaat Lidewij Bergsma van Sennef de Koning van Eenennaam advocaten, tevens auteur van het boek ‘Verdachte artsen’, heeft samen met Medilex en gespreks- en communicatietrainer Miranda Vanbrabant van Reset Partner een unieke en interactieve driedaagse cursus medisch straf- en tuchtrecht voor zorgprofessionals ontwikkeld. De startdatum is 31 maart 2020 en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via Medilex!

De cursus

Iedere (BIG-geregistreerde) zorgverlener kan te maken krijgen met het medisch tuchtrecht of het medisch strafrecht. U kunt als zorgverlener denken aan de volgende vragen:

• Er is een tuchtklacht tegen mij ingediend. Hoe gaat de procedure in zijn werk en wat zijn mijn rechten en plichten?

• De lijkschouwer stelt de niet-natuurlijke dood van een patiënt vast. Wat betekent dit?

• Er volgt een strafrechtelijk onderzoek na het overlijden van een patiënt. Hoe zit het met mijn beroepsgeheim?

• Het Openbaar Ministerie vordert een patiëntendossier. Moet ik dat afgeven?

• Een patiënt pleegt een strafbaar feit in de zorginstelling. Mag ik aangifte doen?

Tijdens de eerste twee cursusdagen worden al deze vragen beantwoord aan de hand van casus, wet- en regelgeving en de meest recente straf- en tuchtrechtelijke uitspraken. Tijdens de derde cursusdag leert u verschillende communicatietechnieken en gaat u zelf aan de slag met communicatie rondom een klachtengesprek. Kijk voor het gehele programma op de website van Medilex.

Voor wie?

De geaccrediteerde cursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals, waaronder artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en psysician assistants.

Locatie en data

De cursus wordt gegeven in Zeist van 9:30 uur tot 16:00 uur in De Eenhoorn in Amersfoort. De data zijn 31 maart 2020, 8 april 2020 en 17 april 2020. LET OP! In verband met de ontwikkelingen rond het Corona virus wordt deze cursus verplaatst naar het najaar 2020!

Aanmelden?

Aanmelden kan via Medilex. Wacht niet te lang! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over een (op maat gemaakte) cursus/lezing over een specifiek (straf- of tuchtrechtelijk) onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met Lidewij Bergsma.